top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStef🦋

The "How To" Guide - VFF Edition 2022

Hallo iedereen :)


Welkom bij het allereerste artikel over Tchalaworldwide!

Allereerst willen we iedereen bedanken die zich tot nu toe heeft ingeschreven, het is absoluut te gek om dit passieproject tot leven te zien komen en positieve feedback te krijgen van jullie allemaal.


Dat gezegd hebbende, hebben veel van jullie vragen gesteld over het Venice Film Festival dat op 31 augustus opent en op 10 september sluit, en aangezien Bones and All precies over een week in première gaat, hebben we besloten om een snelle overlevingsgids samen te stellen - hoe de cast en crew te ontmoeten, gebaseerd op onze ervaringen van 2019 en 2021.


Het festival vindt plaats op het Venetiaanse eiland Lido dat op ongeveer twintig minuten van Venetië ligt. De toegang tot het festival is gratis. Als je in Venetië bent, niet per se voor Timothée, raden we je aan een uitstapje naar het Lido te maken omdat het een buitenaardse en meeslepende ervaring zal zijn. De sfeer tijdens het festival is gewoonweg magisch.


Een typische dag begint net voor de middag wanneer de cast en crew aankomen in de conferentiezaal - de persconferentie is alleen toegankelijk voor de pers, maar wordt normaal gesproken online live gestreamd. Een goede plek om de cast te zien arriveren is op het beroemde "Balconata" van Hotel Excelsior (toegankelijk voor iedereen - hou er wel rekening mee dat het er erg druk zal worden, be there or be square!). Je zal Timothée hier kunnen zien zowel voor de persconferentie als voor de rode loper. Beroemdheden houden zich hier meestal niet op met fans, maar gelukkig voor ons is Timothée niet de doorsnee beroemdheid.


De volgende hot spot is de beruchte rode loper. De rode loper is eindelijk terug in zijn oude glorie en open voor het publiek net als voor covid. De toegang is gratis, maar let op: het is wie het eerst komt, wie het eerst maalt - er is beperkt plaats. Het is niet zoals in de rij staan voor een concert, over het algemeen verzamelen de mensen zich meteen na de lunch - begin van de middag, omdat de rode loper in het midden van de hoofdstraat voor het "Palazzo del Cinema" ligt en er vaak meer dan één première is gedurende de dag. Als u daar aankomt, wordt u waarschijnlijk door de "eersten" in de rij gewezen waar u heen moet of u plaatst zich gewoon aan het eind van de rij. Gelieve respectvol te zijn voor anderen en de rij niet af te snijden. Aangezien de première van Bones & All om 19u is gepland, zal de rode loper een uur of wat vroeger beginnen.

Tickets voor de voorstellingen van 19u en 20u zijn nu uitverkocht. Als je geaccrediteerd bent, kan je vanaf morgen nog tickets reserveren voor de voorstelling van 20u (check je inbox voor een e-mail van de Biënnale voor meer info). Als u iemand vindt die tickets verkoopt op Twitter of ergens anders, controleer dan of alles in orde is om te voorkomen dat u wordt opgelicht (we hebben contact opgenomen met de Biënnale en bevestigd gekregen dat er geen naamsverandering op de tickets hoeft te staan). Let op: volgens directeur Barbera kunt u de rode loper niet bijwonen als u kaartjes hebt gekocht voor de voorstelling van 19.00 uur in "Sala Grande".

Terwijl je rondloopt, houd je ogen open want de straten van Lido zullen vol sterren zijn, vorig jaar liepen we Luca Guadagnino tegen het lijf, de koning zelf, Bong Joon-Ho, Chase Stokes, en de lijst gaat maar door.


Hopelijk was deze gids nuttig, vergeet niet dat alles wat hierboven staat gebaseerd is op onze persoonlijke ervaringen. De festivalervaring van 2019 was totaal anders dan die van 2021 en dit jaar zou wel eens totaal anders kunnen zijn dan wat we in de voorgaande jaren hebben meegemaakt.


Dat is alles van ons voor nu! Gelukkig filmfestival seizoen van Venetië, en hoop dat iedereen die gaat de kans krijgt om Timothée te zien.






11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page